Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:30:17 GMT

انجام ندادن این تست، کاهش جمعیت را نشانه گرفته است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۸۱۹۱۰

انجام ندادن این تست، کاهش جمعیت را نشانه گرفته است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص زنان و زایمان در چهارمحال و بختیاری گفت: مادری که فرزندش با مشکلات ناهنجاری متولد می‌شود، به‌طور یقین تمایلی برای بارداری بعدی ندارد، بنابراین بحث افزایش جمعیت نیز تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرد.

شیدا شبانیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بحث غربالگری جنین در دوران بارداری، اظهار کرد: یکی از مواردی که در تست غربالگری برای مادر باردار تجویز می‌شود، بحث اندازه‌گیری چین گردن جنین است و معمولا این تست در سن ۱۱ تا ۱۴ هفتگی جنین انجام می‎‌شود، تشخیص سندروم‌های ژنتیکی با اندازه‌گیری ضخامت گردن جنین قابل شناسایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص زنان و زایمان در شهرکرد افزود: این اندازه‌گیری نباید در کمتر از ۱۱ هفته و بالاتر از ۱۴ هفته انجام شود، حد نرمال چین گردن باید کمتر از سه باشد، اگر این عدد بالاتر از سه باشد به غربالگری تشخیصی نیاز دارد، یک روز پس از انجام این غربالگری باید آزمایش خون داده شود، اگر نتیجه این دو تست مناسب بود، تقریبا بالاتر از ۸۷ درصد، جنین بدون مشکل خواهد بود.

وی ادامه داد: به‌دلیل جهش ژن‌ها احتمال ابتلا به سندروم داون در نوزادانی که از مادران با سن کمتر از ۳۵ سال متولد شده‌اند، نیز وجود دارد، اما در مادران با سن بالاتر از ۳۵ تا ۴۰ سال این خطر افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل انجام تست غربالگری برای همه مادران باردار توصیه می‌شود.

شبانیان گفت: تعدادی از متخصصان، غربالگری مرحله دو را نیز تجویز می‌کنند که این مرحله از هفته ۱۵ هفتگی جنین بوده و شامل چهار تست خونی است، پس از این غربالگری یک سونوگرافی تحت عنوان آنومالی اسکن نیز انجام می‌شود.  

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه سونوگرافی آنومالی اسکن در هفته ۱۸ بارداری انجام می‌شود، اظهار کرد: این سونوگرافی دو بعدی بوده و نواقص ساختاری مغز، قلب، صورت، اندام‌های حرکتی و دیواره شکم جنین را مشخص می‌کند.

وی یادآور شد: اگر نیاز به معاینات بیش‌تر بر روی وضعیت جنین وجود داشته باشد، سونوگرافی‌های سه بعدی و چهار بعدی که اختصاصی بوده و برای همه توصیه نمی‌شود، باید انجام بگیرد.

شبانیان درخصوص وضعیت مادرانی که دچار دیابت بارداری هستند، توضیح داد: این افراد فرقی با دیگر مادران نداشته و همان تست‌های غربالگری همانند سایر مادران باردار برایشان تجویز می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه انسان ۴۶ کروموزوم دارد، بیان کرد: در تست‌های غربالگری اولیه سه کروموزوم ۱۳، ۱۸ و ۲۱ ارزیابی می‌شوند، زمانی که کروموزوم ۱۳ و ۱۸ سه تایی شوند خیلی بقایی نداشته و فرد متولدشده پس از زایمان فوت می‌شود.

شبانیان ادامه داد: آن‌چه که مهم است مربوط به کروموزوم ۲۱ بوده که منجر به سندروم داون در جنین می‌شود، فرد متولدشده دچار عقب‌ماندگی ذهنی و نقایص ساختاری به‌خصوص نواقص در قلب می‌شود.

وی با بیان اینکه اجازه سقط جنین تا قبل از هفته نوزدهم بارداری صادر می‌شود، گفت: بررسی‌ها باید تا قبل از این هفته انجام شود، برای سقط باید سندروم داون جنین تشخیص داده شود و پزشکی قانونی نیز آن را تایید کند.

 این متخصص زنان و زایمان یکی از تست‌های تشخیصی دقیق برای تشخیص سندورم داون را آمنیوسنتز عنوان و بیان کرد: این تست از هفته ۱۵ تا ۱۸ جنین باید انجام شود تا تشخیص قطعی برای سندورم داون حاصل شود، در آن‌ صورت مجوز سقط صادر می‌شود.

شبانیان در ادامه درخصوص مزایای تست غربالگری، تصریح کرد: انجام این تست برای پیشگیری از تولد نوزاد معلول است، سالانه نزدیک به ۹ هزار کودک معلول در در کشور متولد می‌شود، این تست می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ و فشار روانی بر کودک و خانواده شود.

وی اظهار کرد: اگر مجوز سقط قانونی داده نشود، ممکن است برخی از مادران باردار اقدام به سقط غیر قانونی کنند و در نتیجه خطر مرگ و میر برای مادر باردار نیز وجود دارد، باید گفت مادری که فرزندش با مشکلات ناهنجاری متولد می‌شود، به‌طور یقین تمایلی برای بارداری بعدی ندارد، بنابراین بحث افزایش جمعیت نیز تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرد.

این متخصص زنان و زایمان در پایان بیان کرد: مادری که کودک ناهنجار به دنیا می‌آورد، برای نگه‌داری از این کودک باید از حق خود از لحاظ مالی، عاطفی و ... بگذرد تا بتواند رسیدگی بیشتری با توجه به شرایط خاص فرزند خود انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری مادر باردار غربالگری ژنتیک سقط جنين کاهش جمعیت متخصص زنان و زایمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟