Web Analytics Made Easy - Statcounter

درمورد میزان مفید ورزش در دوران بارداری باید بگوییم که بر اساس توصیه رسمی دانشگاه ACOG (کالج تخصصی زنان و زایمان آمریکا)، حداقل ۵ روز در هفته هر بار ۳۰ دقیقه ورزش (برابر با ۱۵۰ دقیقه در هفته) برای دوران بارداری بسیار مفید است.

به گزارش برنا؛ خیلی‌ها آرزوی داشتن فرزند خودشان را دارند. همه خانم‌ها نیز دوست دارند لذت مادرشدن را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتها دوران بارداری سختی‌های بسیار زیادی دارد، خصوصا اگر مادر ورزشکار باشد، به‌ویژه ورزش‌های سنگین! علاوه بر این ها، تناسب اندام بعد از زایمان یکی از دغدغه‌های تمامی خانم‌هاست.

در پاسخ به اینکه در دوران بارداری از کدام ورزش‌ها باید خودداری کنیم باید بگوییم با اینکه ورزش­‌‌های بسیار زیادی مناسب زنان باردار وجود دارد، با این‌ حال ورزش های ممنوع در دوران بارداری عبارت‌اند از:

۱. ورزش‌­هایی که خطر سقوط و آسیب‌دیدگی شکمی دارند

از جمله ژیمناستیک، اسکی آلپاین، اسنوبردسواری، اسکی روی یخ، اسب‌سواری، دوچرخه‌سواری در فضای آزاد، ورزش‌هایی که با بازیکنان دیگر در تماسید (هاکی روی یخ، فوتبال، بسکتبال)، غواصی، پرش بانجی، اسکیت‌سواری.

۲. ورزش‌­هایی که ارتفاع شما از زمین را تغییر می‌دهند

اگر در ناحیه جغرافیایی با ارتفاع بالا زندگی می­‌کنید، می­‌توانید از این ورزش‌­ها داشته باشید. در غیر این صورت، از هر فعالیت بدنی‌ای که فاصله‌تان از زمین را تا حدود ۱۸۰۰ متر افزایش می­‌دهد دوری کنید. این نوع از ورزش‌ها باعث آسیب به جنین می­‌شوند و او را در محدودیت قرار می­‌دهند. بهتر است تا بعد از به‌دنیاآمدن فرزند خود صبور باشید.

۳. ورزش‌­هایی که زمان زیادی را باید به پشت بخوابید

از ماه چهارم بارداری به‌بعد، رحم مادر در حال بزرگ‌شدن است. همین باعث می‌­شود رگ‌های اصلی خون بدن شما زمانی که مدت‌زمان زیادی به پشت خود می‌­خوابید فشرده‌تر شود. در نتیجه، به شما حالت تهوع بارداری و سرگیجه و نفس‌تنگی دست خواهد داد.

۴. ورزش­‌های پیشرفته شکمی

ورزش‌­هایی مانند لیفت نشسته ممکن است باعث کشیدگی و ایجاد فشار روی جنین شود.

۵. یوگای گرم یا ورزش در محیط بسیار گرم و سرد

از هر ورزشی که دما را تا ۱٫۵ درجه افزایش می­‌دهد باید دوری کنید، زیرا دماهای متفاوت با گرمی یا سردی بالا جریان خون در رحم را کاهش می‌دهند و جنین در رحم ممکن است یخ کند. همچنین باید از سونا، وان آب گرم و جکوزی به‌شدت بپرهیزید.

۶. حرکات ورزشی با خم‌شدن زیاد

از هرگونه فعالیتی که در آن مجبور به خمیدگی و کشیدن مفاصل خود هستید دوری کنید، زیرا باعث آسیب­‌های جدی می­‌شوند.

۷. ورزش­‌هایی با پرش و حرکات ناگهانی

بهتر است از هرگونه پرش دوری کنید. البته می­‌توانید ایروبیک بدون پرش را امتحان کنید.

۸. ورزش‌­هایی با کشیدگی و انعطاف زیاد

رباط‌‌های بدن شما در هنگام بارداری مثل سابق نیست. اگر ورزشی به انجام حرکات کششی زیادی نیاز دارد بهتر است آن را انجام ندهید.

۹. ورزش­‌هایی که در آنها باید نفستان را نگه دارید

در دوران بارداری، جنین به جریان اکسیژنی مداوم نیاز دارد. لطفا از ورزش­‌هایی که در آن باید نفستان را نگه دارید اجتناب کنید.

۱۰. ورزش­‌هایی که باید بدون حرکت بایستید

بعد از ۳ ماه اول بارداری جریان خون کاهش می­‌یابد؛ در این‌ مدت از انجام ورزش‌هایی مثل یوگا و تای‌چی جدا خودداری کنید.

 

اگر این نشانه‌ها را داشتید، از سرعتتان بکاهید

۱. خستگی مفرط

اگرچه ورزش باعث خستگی می­‌شوند، نباید به حدی خودتان را از پا درآورید که دیگر توان انجام هیچ‌کاری را نداشته باشید.

۲. کج‌خلقی

هورمون اندروفین باعث بهبود و شادابی در روحیه شما می‌­شود؛ ولی اگر هنگام ورزش حس کج‌خلقی یا زودرنج‌بودن به شما دست داد، باید دست از ورزش‌کردن بردارید.

۳. درد مفاصل یا ماهیچه پا

حس درد و خستگی بعد از ورزش در حدی که با ماساژ آن را از بین ببرید امری طبیعی است؛ اما گاهی درد بعد از ورزش در حدی است که قادر به انجام کارهای روزمره خود نیز نیستید. در این شرایط حتما با پزشک مشورت کنید.

۴. دردسرهای خوابیدن

معمولا در دوران بارداری دردسرهایی در خواب به وجود می­‌آیند که کاملا طبیعی‌اند؛ اما اگر ورزش باعث بی­‌خوابی در شما شود، این یعنی باید ورزش را سبک­‌تر کنید.

  چه‌موقع باید با پزشک تماس بگیریم؟

اگر هریک از این علائم را داشتید، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

درد در ساق پا؛ سردرد ناگهانی؛ ضربان قلب بالا؛ نفس‌تنگی شدید؛ سختی در راه‌رفتن؛ خون‌ریزی در واژن؛ افزایش التهابات بدن؛ سرگیجه یا سبکی در سر؛ ازدست‌دادن کنترل عضلات و مفاصل؛ انقباضات منظم و دردناک بدن و رحم؛ نشت مایه آمنیوتیک (مایع درون رحم مادر)؛ دردهای غیر‌معمول در لگن، پشت، زیر شکم، قفسه سینه، سر و… ؛ کندشدن حرکات جنین بعد از هفته ۲۸ (امکان دارد با یک میان‌وعده مقوی بعد از ورزش جنین دوباره حرکت کند. در غیر این صورت، با پزشک تماس بگیرید).   در کدام شرایط نباید دوران بارداری ورزش کرد؟

به‌طور متوسط، ورزش در دوران بارداری برای مادر و جنین خوب است؛ ولی خانم­‌های باردار با این شرایط نباید هرگز ورزش کنند:

چند قلو باردار بودن؛ زایمان زودتر از موعد؛ نارسایی در دهانه رحم؛ جداشدن زودرس جفت؛ بیماری‌های جدی ریه و قلب؛ کم‌خونی شدید در دوران بارداری؛ تشکیل‌نشدن جفت بعد از هفته ۲۶ بارداری.  

اگر به­‌دنبال تناسب اندام و سلامت جنین خود در دوران بارداری هستید، انجام ۳۰ دقیقه ورزش در روز بسیار برای شما مناسب است. در نظر داشته باشید که ورزش­‌های سنگین و بیش‌ازحد زیاد به شما و فرزندتان آسیب می‌زند. بهتر است قبل از شروع به ورزش با پزشک خود مشورت کنید. 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بارداری زایمان زنان اسکی زمین پزشک قلب سلامت بارداری زایمان ورزش جنین فرزند دوران بارداری دوری کنید ورزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر نام استقلال در مسیر قانونی انجام شود

وزیر ورزش گفت: استقلال و پرسپولیس واگذار شده‌اند اما برای تغییر نام باید روال آن طی شود، ما کمیسیون ماده ۵ باشگاه‌ها را داریم لذا خواهشمندیم هر باشگاهی اعم از خرد و بزرگ برای تغییر نام، مسیر قانونی خود را طی کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، صبح امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت، اظهار داشت: هفته آینده مراسم تجلیل از 1517 تن از قهرمانان و دست اندرکاران ورزش که سال گذشته برای کشور افتخارآفرینی کردند با حضور رییس جمهور برگزار می‌شود و 230 میلیارد تومان پاداش این عزیزان است.

وی افزود: متولی المپیک، کمیته ملی المپیک است و وزارت ورزش هم کمک می‌کند خصوصا در رشته‌های المپیکی مانند کشتی، تکواندو و وزنه برداری.

وزیر ورزش گفت: استقلال و پرسپولیس واگذار شده‌اند اما برای تغییر نام باید روال آن طی شود. ما کمیسیون ماده 5 باشگاه ها را داریم لذا خواهشمندیم هر باشگاهی اعم از خرد و بزرگ برای تغییر نام، مسیر قانونی خود را طی کنند.

هاشمی تصریح کرد: حق پخش تلویزیونی صرفا متعلق به دو باشگاه فوتبال تهران نیست بلکه متعلق به ورزش است و باید گره آن گشوده شود در برنامه هفتم این موضوع دیده شده است که به آیین نامه‌ای که با کمک وزارت ورزش و سازمان صداوسیما تنظیم می‌شود و به تصویب هیات دولت می رسد، حواله شده است. با حق پخش بسیاری از مشکلات ورود بخش خصوصی به ورزش حل می‌شود.

در حال تکمیل...

دیگر خبرها

  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • تغییر نام استقلال در مسیر قانونی انجام شود
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • شوک به تیم ملی والیبال
  • یک ملی پوش والیبال لیگ ملت‌ها را از دست داد
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • شوک به تیم ملی: ستاره ایران VNL را از دست داد