Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص زنان و زایمان در چهارمحال و بختیاری با اشاره به علل زایمان زودرس، گفت: فاکتورهایی نظیر دوقلو بودن نوزدان، کوتاهی فاصله بین دو حاملگی، سابقه اعمال جراحی بر رحم، رحم دو شاخ یا رحم دارای دیواره و میوم رحمی در وقوع زایمان زودرس تاثیر دارند.

مرضیه شبانیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تعریف زایمان زودرس، اظهار کرد: زمانی‌که یک زایمان قبل از ۳۷ هفته انجام شود به آن زایمان زودرس گفته می‌شود، البته به‌صورت دقیق‌تر، زایمانی که بین ۲۵ تا ۳۷ هفته صورت بگیرد، جزو زایمان‌های زودرس محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص زنان و زایمان افزود: زایمان زودرس هزینه‌های بهداشتی و درمانی تمامی جامعه را افزایش داده و عوارض مرگ و میر نوزادان را افزایش میدهد، بنابراین پیشگیری از این زایمان بسیار اهمیت دارد، البته در برخی از موارد این خود پزشکان هستند که به دلایل متعدد مجبور به انجام زایمان زودرس برای مادران باردار هستند، این دلایل مانند خونریزی‌های شدید ناشی از کندگی‌های جفت یا جفت‌های سر راهی و فشار خون شدید مادر است.

وی با بیان اینکه وقوع دو سوم زایمان‌های زودرس هیچ علت زمینه‌ای ندارند، گفت: فاکتورهایی نظیر چندقلو بودن نوزدان، کوتاهی فاصله بین دو حاملگی و کمتر از یکسال، سابقه اعمال جراحی بر رحم، رحم دو شاخ یا رحم دارای دیواره، میوم رحمی، سابقه فشار خون و دیابت، عفونت‌های زنان، بیماری‌های لثه و دندان، مصرف سیگار و موادمخدر، وزن پایین و چاقی مادر، کوتاهی قد مادر، کاهش مراقبت‌های دوران بارداری در وقوع زایمان زودرس دخیل هستند.

شبانیان با اشاره به اینکه زایمان زودرس در رابطه با جنین‌های پسر بیشتر رخ می‌دهد، تاکید کرد: داشتن سابقه زایمان زودرس در یک مادر اهمیت زیادی دارد، نقش خانواده در زایمان زودرس، نقش پزشکان عمومی و پزشکان متخصص زنان و زایمان، نقش پزشکان فوق تخصص نوزادان و اطفال و ماماها در مسئله زایمان زودرس اهمیت دارد، به‌ طوریکه پایگاه‌های بهداشتی، مراقبت‌های پیش از زایمان را انجام داده و با انجام آزمایش‌هایی مانند قندخون، فشار و بیماری‌های عفونی، خطر وقوع زایمان زودرس را کاهش می‌دهند، به‌علاوه پزشکان عمومی نیز می‌توانند نکات لازم را به مادرانی که مثلا درمان‌های نازایی را انجام داده و عمل میوم شده‌اند را متذکر شوند.

این متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: مادر باید پیگیر اصلاح وزن و بیماری‌های زمینه‌ای خود باشد، همسر نیز در کاهش استرس زن باردار قطعا دخیل است، از سویی دیگر بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی و کاهش خشونت‌های خانوادگی در جلوگیری از زایمان زودرس تاثیر دارد.

شبانیان اظهار کرد: مادری که در کمتر از ۳۴ هفته بارداری قرار دارد و انقباضات رحمی وی هر دقیقه یک بار تکرار می‌شود، به‌علاوه درد کمر دارد، حتما باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کند، آن‌گاه پزشک باید درباره زایمان زودرس اظهار نظر کند، پزشک می‌تواند انجام زایمان زودرس را به مدت دو هفته به تعویق بیندازد، این دو هفته در رشد جنین موثر بوده به‌طوری که خونریزهای مغزی کاهش یافته و در بهبود نارسایی ریه نوزاد اثر دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری زنان باردار زایمان زودرس متخصص زنان و زایمان زایمان زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد هرچه زنان در سنین پایین و زودتر به دیابت مبتلا شوند، ممکن است زودتر وارد یائسگی شوند. از آنجا که نرخ دیابت به طور پیوسته افزایش یافته است، هدف از این تحقیق این بود که پیامدهای طولانی‌مدت دیابت پیش از یائسگی بر سلامتِ باروری زنان بررسی شود. مطالعات روی بیش از ۱۱۰۰۰ زن نشان داد که: تشخیص دیابت نوع ۱ قبل از ۳۰ سالگی یا دیابت نوع ۲ بین ۳۰ تا ۳۹ سالگی، هر دو با شروع زودرس یائسگی ارتباط دارد. از طرفی تشخیص دیابت نوع ۲ بعد از ۴۰ سالگی، در مقایسه با زنانی که به دیابت مبتلا نیستند، با یائسگی دیررس مرتبط است.

ناگفته نماند که در این میان، محققان هیچ ارتباط معناداری بین دیابت در دوران بارداری (دیابت بارداری) و سن یائسگی پیدا نکردند.

دکتر وراتی مهرا، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تورنتو، گفت: ما در طی این مطالعات، دریافتیم ارتباطی قطعی میان تشخیص زودهنگام دیابت و یائسگی زودرس [در مقایسه با افرادی که دیابت نداشتند] وجود دارد.

او گفت: امیدواریم نتیجه تحقیقات ما، شروعی باشد برای تحقیقات مفصل در این زمینه؛ تا بتوانیم اثرات طولانی‌مدت دیابت بر بدن انسان و سیستم تولید مثل را بهتر درک کنیم و تا حد ممکن از عوارض آن پیشگیری نماییم.

همزمانی دیابت و یائسگی

دیابت و یائسگی وقتی با یکدیگر همراه می‌شوند، می‌توانند تاثیرات مختلفی بر روی بدن داشته باشند که مهم‌ترین آنها «تغییر سطح قند خون» است. در این شرایط، پاسخی که سلول‌ها به ترشح هورمون انسولین می‌دهند، تحت تأثیر دو هورمون استروژن و پروژسترون قرار می‌گیرد. انسولین هورمونی است که برای دریافت و استفاده از قند خون توسط سلول‌ها ضروری است. با تغییر سطح هورمون‌های زنانه در دوران یائسگی، سطح قند خون هم دچار نوسان می‌شود. در این دوران ممکن است متوجه شوید که قند خونتان بیشتر از قبل تغییر می‌کند، ناگهان افت می‌کند یا ناگهان بالا می‌رود. درصورتی که میزان قند خون از کنترل خارج شود، ریسک بروز عوارض دیابت در شما بالا می‌رود.

یائسگی می‌تواند کنترل قند خون را دشوار کند، با این حال می‌توان این وضعیت را مدیریت کرد؛ کافیست یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنید؛ برنامه‌ غذایی مغذی و روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی ساده علاوه بر کنترل دیابت، در کاهش عوارض یائسگی و ایجاد حس بهتر در شما نقش دارد.

در این بین‌، اندازه‌گیری مکرر قند خون و فشار خون را فراموش نکنید.

طبق گفته کارشناسان، نتایج حاصل از تحقیق فوق، به شواهد روبه‌رشد عوارضی که دیابت بر بدن انسان وارد می‌کند، افزوده شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند زنانی که در سنین جوانی به دیابت مبتلا می‌شوند، بیشتر مستعد پیری تخمدان‌ و یائسگی زودرس هستند.

منبع: upi

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901426

دیگر خبرها

  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • قهرمانی زودرس مس کرمان در لیگ برتر هندبال
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است